31. toukokuuta 2010

Kaikenkarvaisia elukoita

Joo, elikkä päätin nyt tehdä ihan erikseen tällasen tekstin lemmikeistä! Ei varmaan kiinnosta juurikaan ketään, mutta ajattelin vähän kertoa ja lisätä kuvia mun kolmesta pupuliinista ja muusta mun lemmikkihistoriasta :-D Alettakin voi kertoa vähän Nellasta ja muista aiemmista lemmikeistä ;)

Ensimmäinen lemmikki, jonka sain on Kreeta niminen Kreikan maakilpikonna. Se on jo aika vanhus, 10-vuotias, tosin siihen nähden että nää elukat voi elää helposti 50-vuotiaiksi niin toi 10v on aika vähän! Valitettavasti en löydä tältä koneelta kuvia tästä elukasta.

Noh, eihän tää yks matelija tietenkään riittänyt, joten päätettiin hankkia ulkokaneja. Ulkokanit siis on tällasia vähän isompikokosempia pupuja, jotka elää ihan talvellakin ulkohäkissä. Aluksi tuli vaan kaksi pupua, Otto ja Selma. Selma ehti olla meillä alle puoli vuotta, kunnes menehtyi syystä jota ei saatu selville. Selma oli kuitenkin todella pieni, eikä kasvanut oikeaan kokoonsa ikinä, eli luultavasti jokin häiriö oli kyseessä.

Tässä pari kuvaa pikku-Selmasta





Eli ihan pieneltä sisäkanilta näyttää, vaikka kokoa olisi pitänyt olla reilusti enemmän. :/
Ennen kuin Selma kuoli, ehdittiin hankkia kolmas kani, Ullis. Täähän sattu aika "hyvään" aikaan, koska Selman kuoltua Otto olis jäänyt muuten ihan yksin ilman kaveria.
Noh, tietenkin piti sitten saada vielä lisää pupuja näiden lisäksi, ja hankittiin sisarukset Muru ja Max.

Maxin sisko Muru valitettavasti myös kuoli n.4 vuoden ikäisenä tässä ihan viime helmikuussa. Yleensä nää isommat kanit kuoleekin aika nuorena, eli tossa 4-6 vuoden ikäisinä..

Tässä kuva Murusta ihan poikasena



Nyt meillä siis on tällä hetkellä Otto, Ullis ja Max ja tietysti toi kilpikonna :-) Otosta ja Ulliksestakaan en löytänyt tältä koneelta valitettavasti kuvia, lisään myöhemmin.

Tässä kuva Maxista



Nää kanithan on myös aika helppohoitosia, eli näähän syö ihan perus porkkanaa,näkkäriä,salaattia,kurkkua ja rehua.. Häkin siivous ei tosiaan mitään herkkua ole, mutta ainahan tää varjopuoli löytyy kaikesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti